Amikor a szervezet egy egészséges ember számára ártalmatlan anyagra túlzott reakciót ad, allergiáról beszélünk. Íme a leggyakrabban előforduló allergiatípusok.
allergia

A tejallergia, a tejfehérje-intolerancia és a tejcukor-érzékenység között különbséget kell tenni – mások a kiváltó okok, a tünetek és a kezelési lehetőségek.

Légúti allergia esetén az immunrendszer bizonyos anyagokra – például a parlagfűre, a háziporra vagy a kutyaszőrre – úgy reagál, mintha azok fokozott veszélyt jelentenének a szervezet számára.

Gondolta volna, hogy nem csupán a pollenekre, vagy ételekre lehet valaki allergiás, hanem a hidegre is? De mi is az a hidegallergia, mik a tünetei és hogyan kezelhető? Ezekre a kérdésekre adunk most választ!

Az allergia tüneteit okozó anyagokat allergéneknek nevezzük. Ilyenek lehetnek például virágok pollenjei, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, bizonyos élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, fémek stb.
