hideg

Betegségek, melyeket súlyosbíthat a hideg idő

Az időjárás-előrejelzés szerint az elkövetkező napokban 0 és 5 fok között ingadozik majd a hőmérséklet, 1-2 héten belül pedig ismét visszatérhetnek a fagyos reggelek. Egy egészséges embernek mindez csupán annyit jelent, hogy a meleg kabát, sapka, sál és kesztyű viselése továbbra is indokolt marad, bizonyos krónikus betegségben szenvedők számára azonban a réteges öltözködésnél többre lehet szükség.

Betegségek, melyeket súlyosbíthat a hideg idő
Ízületi kopás – 5 hasznos tanács a téli hónapokra

A mínuszok beköszöntét sokan nehezen viselik. A csípős hidegben gyakrabban fordulnak elő légutakat érintő megbetegedések, könnyebben kiszáradhat a bőr, az ízületi kopás okozta fájdalom pedig a hőmérséklet csökkenésével egyre elviselhetetlenebbé válhat. A végtagokat érintő kellemetlenségekkel azonban nem kell együtt élni. Egy kis odafigyeléssel még a téli hidegben is minimálisra lehet csökkenteni az ízületi kopás okozta fájdalmat.

Ízületi kopás – 5 hasznos tanács a téli hónapokra
Télen utazik? Ezekre figyeljen!

Évről évre népszerűbbé válnak a téli utazások, egyre többen vágynak a havas hegyekbe. A téli kiruccanások azonban általában nagyobb és gondosabb előkészületet igényelnek, ha minden eshetőségre fel szeretnénk készülni. Lássuk, mire figyeljünk a tervezés során!

Télen utazik? Ezekre figyeljen!
Egy különös betegség – a hidegallergia

Gondolta volna, hogy nem csupán a pollenekre, vagy ételekre lehet valaki allergiás, hanem a hidegre is? De mi is az a hidegallergia, mik a tünetei és hogyan kezelhető? Ezekre a kérdésekre adunk most választ!

Egy különös betegség – a hidegallergia
Készítse fel immunrendszerét a hideg hónapokra!

Az őszi hűvös, nyirkos időjárásnak köszönhetően egyre több prüszkölő, köhécselő emberrel találkozhatunk nap mint nap. Ha nem szeretnénk közéjük tartozni, igyekezzük megelőzni a problémákat, és turbózzuk fel idejében az immunrendszerünket! A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, előállítani azonban nem tudjuk őket, így táplálékkal vagy táplálékkiegészítők formájában kell bevinni azokat. Ősszel és télen hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, vitaminokban szegényebb ételeket fogyasztani. Ráadásul kevesebb napfény ér minket, ezért fokozottabban oda kell figyelnünk a vitaminok és nyomelemek pótlására.

Készítse fel immunrendszerét a hideg hónapokra!