Olajok

Az olajok étrendünk fontos részét képezik, hiszen omega 3 és 6 zsírsavukkal táplálják az emberi szervezetet. Megkülönböztethetőek a hidegen sajtolt és sima olajak. A hidegen sajtolt olajok elsősorban salátákra, és hőkezelés nélkül készételek ízesítésére szokás használni.

Rendezés ÁR szerint
Rendezés ábécésorrendbe

Nincs találat:

Hidegen sajtolt olaj

A hidegen sajtolt olajok közé tartoznak, a tökmag-, lenmag-, szőlőmag-, dió-, és még sok más olaj. Előnyük hogy a sajtolás révén hőkezelés nélkül nyerik ki a magvak olaját, így több értékes vitamin és ásványi anyag marad meg bennük.

Étolaj

Ezzel szemben a sima olajakat extrakcióval állítják elő, mely során oldószert adnak az olajhoz. Így a bio és a hidegen sajtolt olajak sokkal előnyösebbek lehetnek a szervezet és a környezet számára is!