ep
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékozatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
aaaaaa2

Endogol Macrogol 3350 bélmosó folyadék 4x

ElérhetőségKészleten
Egységár: 1375 Ft / db Patikai ár: 5.500 Ft Webshop ár: 5.500 Ft Megtakarítás: 0 Ft
betegtájékoztató

Endoszkópos vizsgálatok – elsősorban vastagbéltükrözés – előtt alapos béltisztításra van szükség, amelyre a hashajtásra kapható készítmények általában nem elégségesek. 
Az Endogol Macrogol 3350 4x bélmosó folyadék viszont hatásosan, ugyanakkor kíméletesen tisztítja át beleit a vizsgálat előtt.

Makrogol 
A készítmény makrogol 3350-et, egy olyan semleges anyagot tartalmaz, amely nem szívódik fel a belekből, nem irritálja a nyálkahártyát, nem bomlik le és változatlan formában ürül ki az emésztőrendszerből. Mivel sok vizet vesz fel, az Endogol Macrogol 3350 4× bélmosó folyadék jelentősen növeli a széklet folyadéktartalmát. Ennek következtében lágyítja a székletet és stimulálja a természetes bélmozgást. 
Az Endogol Macrogol 3350 4x összesen 4 tasak, egyenként 60 g Macrogol 3350 tartalmú port tartalmaz, amelyből ivóvíz hozzáadásával kellemes, gyümölcsízű emulzió készíthető.

Javallatok
Az Endogol Macrogol 3350 4× bélmosó folyadék por formájú orvostechnikai eszköz. A belőle készített, szájon át alkalmazandó szuszpenzióval hatékony béltisztítás végezhető endoszkópos vizsgálatok előtt vagy olyan betegségeknél, amelyeknél fontos a belek teljes kiürítése és megtisztítása. A vastagbélben visszamaradt salakanyag eltávolítása rendkívül fontos a pontos diagnózis felállításához.

Ellenjavallatok
Az Endogol Macrogol 3350 4× bélmosó folyadék nem alkalmazható az alábbi esetekben:
a termékkel szembeni ismert túlérzékenység
bélszűkület vagy -elzáródás
dinamikus bélelzáródás
akut vagy súlyos vastagbélgyulladás
toxikus megacolon
bélperforáció
gyomormozgás megszűnése
gyulladásos bélbetegségek, pl. fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) és Crohn-betegség
20 kg-nál kisebb testsúlyú vagy 2 évesnél fiatalabb betegek.

Terhesség és szoptatás
Nincsenek tapasztalatok az Endogol Macrogol 3350 4× bélmosó folyadék nevű orvostechnikai eszköz terhesség és szoptatás időszakában történő alkalmazásáról. Ezért használata ilyenkor csak orvosi javallatra történhet.

Gyógyszerkölcsönhatások
Az Endogol Macrogol 3350 4× bélmosó folyadék fokozza a béltartalom áthaladási idejét. Emiatt az egyidejűleg, szájon át alkalmazott gyógyszerek felszívódása csökkenni fog. Ne vegye be őket ugyanabban az időben: a szájon át alkalmazandó gyógyszerek bevétele után várni kell legalább 2 órát az Endogol Macrogol 3350 4× bélmosó folyadék alkalmazása előtt.
Ha véralvadásgátlókat, a vérlemezkék összetapadását gátló szereket vagy cukorbetegség elleni gyógyszereket szed, beszéljen orvosával vagy az Endoszkópos Centrummal az adagolás esetleges módosításáról.

Alkalmazás módja
A teljes béltisztításhoz, amely néhány diagnosztikai vizsgálatnál (a vastagbél radiológiai vagy endoszkópos vizsgálatai, hasi ultrahang) és egyéb betegségeknél szükséges, kövesse pontosan annak a centrumnak az utasításait, amelyben az endoszkópos vizsgálatot végzik. Általában ezek közé tartozik az is, hogy a vizsgálatot megelőző napokban ellenőrzött diétát kell tartania. A szájon át alkalmazandó szuszpenzió előírás szerinti elkészítéséhez öntse 1 tasak tartalmát egy edénybe, amelybe előzőleg 1 liter vizet töltött, és keverje jól össze, hogy homogén oldatot kapjon. A készítmény 1 liternyi adagját 1–2 órán belül meg kell innia: például 250 ml-t 10–15 percenként, amíg az első litert el nem fogyasztotta. Körülbelül 1 óra elteltével oldja fel a második tasak tartalmát 1 liter vízben, és igya meg a fent leírt módon. Folytassa ezt, amíg 4 liternyi szuszpenziót meg nem ivott, ami 4 tasaknak felel meg.
Az első liter elfogyasztása után bélmozgást és ürítési ingert kezd majd érezni. A székletürítések egyre hígabbak lesznek, és egy idő után csak tiszta folyadék fog távozni, székletmaradványok nélkül. Ez azt jelzi, hogy megfelelően végezte a tisztítást, és készen áll a vizsgálatra. A készítmény elfogyasztása általában nem jár hasi panaszokkal és fájdalommal.

Figyelmeztetések
A szájon át alkalmazandó szuszpenziót közvetlenül a felhasználás előtt kell elkészíteni.
Az oldatot, ha nem fogyasztják el azonnal, hűtőszekrényben kell tárolni, és az elkészítést követő 24 órán belül mindenképpen fel kell használni.
Az elkészített oldathoz ne adjon semmilyen egyéb összetevőt.

Mellékhatások
Székletürítés előtt előfordulhatnak gyomor- és bélrendszeri panaszok, rendellenes bélhangok, hasfájás és hányinger. Ha ezek a tünetek súlyosabbá válnak, a készítményt lassabban kell alkalmazni, ezáltal a tünetek enyhíthetőek. Ritkán túlérzékenységi reakciók és allergiás reakciók (bőrkiütés és csalánkiütés) jelentkezhetnek.
Ha a használati útmutatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Tárolás
Az orvostechnikai eszköz gyermekektől elzárva tartandó! A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a készítményt. A lejárati idő a tasakra és a dobozra van nyomtatva. Ne alkalmazza a készítményt, ha a tasak kinyílt vagy sérült. Legfeljebb 25°C-os hőmérsékleten tárolandó.

Kapcsolódó termékek