Hajerősítő vitaminok és egyéb praktikák hajhullás ellen

A hajhullás egy a férfiak és nők körében egyaránt gyakran emlegetett panasz, amely kortól függetlenül bármikor, bárkinél jelentkezhet. Számos praktika létezik a folyamat lassítására és megállítására, az ideális módszer kiválasztásához azonban először a kiváltó okot kell tisztázni.

70–100 szál kihullása naponta még normálisnak tekinthető, több mint 150 hajszál elvesztése azonban már kórosnak (alopeciának) számít, és orvosi kivizsgálást igényel – a bagatell okok mellett súlyosabb problémák is kiválthatják a kellemetlen panaszt!

A hajhullás leggyakoribb kiváltó okai

  • kezeletlen stressz
  • helytelen hajápolási szokások
  • vitamin- és ásványianyag-hiány
  • gyulladásos folyamatok a szervezetben (például ínygyulladás)
  • pajzsmirigy-, nőgyógyászati vagy hormonális betegségek
  • hormonális változásokkal járó állapotok (például szülés vagy menopauza)
  • gyógyszer (például fogamzásgátló vagy antidepresszáns készítmények) mellékhatása

Amennyiben valamilyen kórkép áll a hajhullás hátterében, az alapbetegség kezelésével a hajvesztés teljes mértékben megállítható és visszafordítható. Ha a kopaszodást genetikai tényezők okozzák, sajnos nem létezik hatékony eszköz a folyamat teljes megakadályozására – ilyenkor felmerülhet például a hajbeültetés vagy a PRP-kezelés.

A legszerencsésebb helyzetben akkor vagyunk, ha a kellemetlen panaszt valamilyen életmódhoz kötődő tényező okozza. Ebben az esetben az alábbi tanácsok megfogadásával lassítható, megállítható vagy akár vissza is fordítható a hajhullás folyamata.

Hajhullás okai

3 + 1 hasznos tanács a hajhullás megakadályozása érdekében

1. Hajerősítő vitaminok

Amikor nem a genetika vagy valamilyen betegség okozza a hajhullást, általában a vitaminok, ásványi anyagok és bizonyos aminosavak hiánya tehető felelőssé a ritkuló hajkorona miatt. Ha ugyanis nem gondoskodunk a megfelelő mennyiségű A-, B-, C-, E- és H-vitamin, valamint a cink, a folsav, a szelén, a szilícium és a vas pótlásáról, az a hajszálak meggyengüléséhez vezethet.

A Dr. Chen haj-, bőr- és körömtápláló lágyzselé készítmény természetes E-vitamin-tartalmú búzacsíraolajat, aranyköles-kivonatot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A kapszulákban található biotin, cink és szelén együttesen járulnak hozzá a haj normál állapotának fenntartásához.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A KÉSZÍTMÉNYRŐL

2. Hajerősítő samponok

Az élelmiszerek és a vitaminkészítmények fogyasztása mellett külsőleg is gondoskodhatunk róla, hogy fejbőrünk hozzájusson a hajnövekedést elősegítő vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és aminosavakhoz. Manapság már külön vékonyszálú és ritkuló hajra is léteznek hajerősítő samponok, amelyek nemcsak sűrűbbnek láttatják a hajat, hanem valóban hozzájárulnak a hajhagymák egészséges működéséhez.

Az Alpecin Hybrid Koffein sampon kíméletesen tisztítja a hajat. Hidratálja és nyugtatja a fejbőrt, a koffein pedig serkenti és erősíti a hajhagymákat, illetve megakadályozza az örökletes hajhullást.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A KÉSZÍTMÉNYRŐL

Hajerősítő

3. Fejbőrmasszázs

A fejbőr stimulálásával is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy felpezsdítsük a vérkeringést, és elősegítsük a hajnövekedést. Függetlenül attól, hogy száraz vagy nedves a hajunk, mindennap szánjunk rá legalább öt percet, hogy ujjbegyeinkkel gyengéden, de határozott, körkörös mozdulatokkal átmasszírozzuk a fejbőrünket. A látványosabb eredmény elérése érdekében levendulaolajat, rozmaringolajat vagy kakukkfűolajat is alkalmazhatunk.

Az Alpecin koffeintartalmú hajszesz hatóanyag-kombinációja serkenti az új hajszálak növekedését, örökletes hajhullás esetén pedig hozzájárul a haj növekedési fázisainak meghosszabbításához. Támogatja a hajhagymákat, hogy hosszú távon aktívak maradjanak, és gondoskodjanak a haj erőteljes növekedéséről.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A KÉSZÍTMÉNYRŐL

+1 A káros külső hatások minimalizálása

Szőkítés, hajfestés, hajvasalás, hajszárítás. Csupa olyan tevékenység, amelyek hosszú távon még a legerősebb hajszálakat is próbára teszik. Alkalmazzunk növényi hajfestéket, a hőhatáson alapuló hajformázó eszközöket csak a legalacsonyabb fokozaton használjuk, nedves hajunkat pedig – ha lehetőség van rá – hagyjuk magától megszáradni.

Szeretne többet megtudni a hajerősítő vitaminok használatáról és a hajerősítő samponok alkalmazhatóságáról? További tanácsokért és a termékek megvásárlásához forduljon bizalommal a Tócós Patika kollégáihoz!