Mozgással a mozgásszervi betegségek okozta fájdalom ellen

Rendszeres testmozgásra – kortól, nemtől és egészségi állapottól függetlenül – minden embernek szüksége van. Sajnos rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy épp krónikus fájdalommal járó betegségük miatt hagynak fel az egész testet átmozgató sporttevékenyéggel. Pedig ezzel a fájdalommal szemben egyik leghatékonyabb „fegyverüknek” fordítanak hátat...

Bármennyire is ellentmondásosnak tűnik, a mozgásszervi betegségek egyik leghatékonyabb gyógymódja épp a rendszeres testedzés lehet. A kulcs, hogy mindenki megtalálja azt a mozgásformát, amely az életkorához és az aktuális egészségi állapotához illeszkedve biztosítani tudja a fájdalommentes mindennapokhoz szükséges feltételeket. Az alábbi felsorolással az ideális testedzés kiválasztásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Mozgásszervi betegségek - Tócós patika

Ideális mozgásformák fájdalom ellen

  • Séta – Naponta mindössze fél óra sétával a krónikus fájdalommal járó betegség tünetei látványosan javíthatók. Az állóképesség növelése és a stressz csökkentése mellett elősegíti az endorfintermelődést, ezzel pedig a fájdalomcsillapításban is kiveszi a részét. Sőt, egyes kutatások szerint a séta még az édességek iránti sóvárgást is segít kordában tartani.
  • Úszás – Tónusosabbá teszi az izomzatot, erősíti a csontokat, csökkenti a stresszt, hatékonyan égeti a kalóriákat, mindezt ráadásul úgy, hogy kíméli az ízületeket. Nem véletlenül emlegetik a „tökéletes mozgásformaként”. Elsősorban a hát- és gyorsúszás javasolható, melyek a hát- és hasizomzatot egyenletesen veszik igénybe.
  • Jóga – A gyakorlatokat eleinte egy oktató útmutatásával érdemes begyakorolni, majd – a helyes kivitelezés ismeretében – bármikor beépíthetők a mindennapokba a fájdalom csillapításához hozzájáruló mozdulatsorok. Bizonyos mozgásszervi betegségek esetében számos gyakorlat ellenjavallt lehet, ezért csak akkor vegyen részt intenzív foglalkozásokon, ha előtte kikérte egy szakember véleményét.
  • Saját testsúlyos gyakorlatok – Ezek a mozgásformák nemcsak az izomtömeg növelésében, hanem a csontok erősítésében is segítséget nyújtanak. A jóga gyakorlatokhoz hasonlóan eleinte ebben az esetben is javasolt kikérni egy személyi edző tanácsát.

Amennyiben krónikus fájdalommal, vagy egyéb, mozgásszervet érintő problémával küzd, azt javasoljuk, hogy keressen fel egy reumatológus szakembert, aki –állapotfelmérést követően – pontosan meg tudja határozni, melyik mozgásforma lehet ideális választás az ön számára. A Medilum Egészségközpontban Prof. Dr. Szántó Sándor minden szerdán, beutaló nélkül várja a jelentkezését. TUDJON MEG TÖBBET!

Reumatológia - Tócós patika

Fájdalomcsillapító készítmények – Ha azonnali segítségre van szükség

Az ideálisan megválasztott sport lelassíthatja vagy megállíthatja a porckopást, csillapíthatja a gyulladást és a fájdalmat, továbbá mérsékelheti a gyulladásgátló és fájdalomcsillapító készítmények használatának igényét. Amennyiben a fájdalom csillapítására gyógyhatású készítményekre van szükség, elsősorban külsődleges géleket javasolt használni, melyek a probléma helyén hatnak, és nem terhelik feleslegesen az emésztőrendszert.

A Perozin® egy kíméletes és természetes eredetű összetevőkből készült termék. Célja az ízületek és az izmok akut fájdalmának kezelése. Gyorsan, hatékonyan és hosszú időre szünteti meg a fájdalmat, az izomgörcsöt és a gyulladást. Segít felvenni a harcot a súlyos porcbetegségekkel, fokozza a kollagéntermelést és javítja a vérkeringést, így az ízületek hatékonyan képesek regenerálódni. Használata hátra, derékra, vállra, könyékre, térdre és nyakra egyaránt ajánlott. IDE KATTINTVA többet is megtudhat a készítményről.

Szeretne többet megtudni a mozgásszervi betegségek miatt jelentkező fájdalmat csillapító mozgásformákról és készítményekről? További tanácsokért és a termékek megvásárlásához forduljon bizalommal a Tócós Patika kollégáihoz!