Amit az e-receptről tudni kell!

‼️‼️Amit az e-receptről tudni kell‼️‼️‼️

Kedves Betegeink!

A napokban nagy port kavart és sok hírben is lehetett találkozni azzal, hogy a hozzátartozók nem tudják a családtagjaik receptjeit kiváltani. 
A hír részben igaz. De menjünk szépen sorba.

Hogyan lehet e-receptet kiváltani?

Ez háromféleképpen lehetséges. Ha saját receptről van szó, akkor vagy az új típusú (kék színű) személyi igazolvánnyal (FONTOS, hogy tudni kell hozzá a PIN kódot), vagy bármilyen típusú személyi igazolvány és a TAJ-kártya együttes felmutatásával, vagy a Felírási igazolással válthatja ki az e-receptet. Ha nem saját részre történik a gyógyszer kiváltása, vagy 14 év alatti személynek váltunk ki gyógyszert, akkor ez minden esetben csak Felírási igazolással lehetséges.

Az utolsó kettő a legfontosabb: nem saját részre és 14 év alatti személy esetén elengedhetetlen, hogy a gyógyszert kiváltó személy rendelkezzen a felírási igazolással.

De mi az a felírási igazolás?

Tulajdonképpen ugyanúgy néz ki, mint az eddig megszokott vény, csak ezeken már három vonalkód található. Tervek szerint 2020. év elejétől viszont már sima A4-es papírra fogják nyomtatni az orvosok a szükséges adatokat.

Kérjük legyenek Önök is partnerek az e-receptre való átállásban és legyenek figyelmesek. Amennyiben orvosa nem ad felírási igazolást és Ön tudja, hogy más fogja Ön helyett kiváltani a gyógyszerét, kérje meg orvosát, hogy adjon felírási igazolást.

Boldog új évet kívánunk!