A frontérzékenység tünetei kínozzák? Ezek nyújthatnak segítséget!

Fejfájás, kedvetlenség, ingerlékenység, rossz közérzet, csökkent munkakedv – általános panaszok, melyeket teljesen egészséges emberek, látszólag minden különösebb ok nélkül is tapasztalhatnak. Amennyiben tényleg nem található magyarázat a mindennapokat megkeserítő tünetekre, érdemes számításba venni a frontérzékenység lehetőségét, és tudatosan felvenni a harcot a légköri jelenségek okozta kellemetlenségekkel!

A hőmérséklet-, a légnyomás- és a páratartalom-ingadozás egyaránt megviselheti az emberi szervezetet. Frontérzékenység esetén többek között ezeknek a meteorológiai paramétereknek a hirtelen, egyidejű változása idézi elő az olyan, semmi mással nem magyarázható általános tüneteket, mint például

  • az ingerlékenység,
  • a nyugtalanság,
  • az alvászavar vagy
  • a koncentrálóképesség csökkenése.

Frontérzékenység - Tócós Patika

Hideg- vagy melegfront? Nem mindegy!

Hidegfront esetén csökken a hőmérséklet és a páratartalom, valamint nő a légnyomás. Ilyenkor emelkedhet a vérnyomás és a pulzus, gyakrabban tapasztalható alvászavar és nyugtalanság, felerősödhetnek a reumatikus fájdalmak, emelkedhet a koraszülések száma, és gyakoribbá válhatnak az epilepsziás, valamint az asztmás rohamok. Ezek a panaszok általában a front átvonulása után jelentkeznek.

Melegfront esetén a hőmérséklet és a páratartalom emelkedik, a légnyomás viszont csökken. Már a front érkezése előtt szaporábbá válhat a pulzus, gyakrabban alakulhat ki migrénes fejfájás, csökkenhet a vérnyomás, felerősödhetnek az allergiás panaszok, és megemelkedhet az infarktusok, a zöldhályogos rohamok, valamint a balesetveszélyes helyzetetek kockázata.

Kettős fronthatás során a hideg- és melegfront egyszerre van jelen a légkörben. Ilyenkor a hideg- vagy melegfrontra érzékenyeknél egyaránt jelentkezhetnek panaszok.

A kisgyermekek, az 50 év felettiek, valamint a gyengébb fizikumú, érrendszeri betegséggel, immunproblémával vagy túlsúllyal küzdő emberek érzékenyebbek lehetnek a frontokra.

Mi nyújthat megoldást frontérzékenység esetén?

Hidegfront - Tócós Patika

Ha röviden szeretnénk összefoglalni, három alappillért lehet meghatározni: rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás és tudatos vitaminpótlás. Ha tovább szeretnénk árnyalni a választ, frontérzékenység esetén a következőket tanácsos szem előtt tartani:

  • A szervezet számára rendszeresen lehetőséget kell biztosítani a regenerálódásra és a pihenésre.
  • Naponta legalább fél óra aktív mozgással nemcsak a vérkeringés, hanem az agy oxigénellátottsága is javítható.
  • Érdemes kipróbálni a levendula- és a citromfűolaj párologtatását, amelyek segíthetik az ingerlékenység mérséklését.
  • Váltózuhannyal – a hideg és meleg vízsugár váltogatásával – serkenthető a vérkeringés és fokozható a változástűrő képesség.
  • A Herbária gyógynövényeket tartalmazó, kifejezetten a fronthatások miatt jelentkező panaszok mérséklésére összeállított teakeverék rendszeres fogyasztásával támogatható a szervezet ellenállóképessége. Bővebben a készítményről IDE KATTINTVA olvashat.
  • A kellemetlen tünetek enyhítéséhez a B-, C-, D- és K-vitamin, valamint a magnézium és a kálium pótlása is hozzájárulhat. A banán, az alma, a szőlő, a halak, az olajos magvak, valamint a tojás és a hüvelyesek fogyasztása mellett vitaminkészítményekkel is biztosítható a szervezet számára szükséges mennyiség. A vitaminpótlást nyújtó készítmények megtekintéséhez KATTINTSON IDE!

Szeretne többet megtudni a frontérzékenységgel járó panaszokat enyhítő praktikákról és készítményekről? További tanácsokért és a termékek megvásárlásához forduljon bizalommal a Tócós Patika kollégáihoz!