-14%
ep
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékozatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
aaaaaa2

Reparon Herbal végbélkúp 10x

ElérhetőségKészleten
Egységár: 300 Ft / db Patikai ár: 3.500 Ft Webshop ár: 3.000 Ft Megtakarítás: 500 Ft
betegtájékoztató

Összetétel

Szukralfát, kakaóvaj, lanolin (növényi eredetű), Witepsol W25 (kúpalapanyag), körömvirág- (kalendula) kivonat, kamillakivonat, varázsmogyoró-levél- (hamamelisz) kivonat.

A készítmény formája

Végbélkúp. A csomag 10 darab, egyenként 2,5 g-os végbélkúpot tartalmaz.

MILYEN KÉSZÍTMÉNY A REPARON® HERBAL VÉGBÉLKÚP ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ?
A Reparon® Herbal végbélkúp az aranyérnek és szövődményeinek (pl. ekcéma, végbélnyílás környékének berepedése) tüneti kezelésére szolgáló készítmény. Bevonja és védi a hámréteget, ápolja a gyulladt, viszkető bőrt, ezáltal fokozza annak regenerációját, csökkenti a kiszáradását, ezáltal segíti a sebgyógyulást, csökkenti a székletürítés okozta berepedés, sérülés kockázatát.

Mikor nem alkalmazható a Reparon® Herbal végbélkúp?

Ne alkalmazza, ha túlérzékeny a lanolinra vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére!

Ne használja vérző aranyérre.

 

Terhesség és szoptatás

A Reparon® Herbal végbélkúp alkalmazása terhességben és szoptatás alatt sem ellenjavallt, de ilyen esetekben tanácsos orvosával beszélni.

 

Kölcsönhatások más készítményekkel

A Reparon® Herbal végbélkúp más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt a végbélkúpot más, végbélre használandó készítménnyel együtt alkalmazza.

 

A végbélkúp és kondom (gumi óvszer) egyidejű használata a kondom általi védekezés biztonságosságát csökkentheti.

 

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A REPARON® HERBAL VÉGBÉLKÚPOT?
Az eszközt mindig a használati útmutatóban leírt módon alkalmazza.

A használati útmutatóban leírtaktól eltérő alkalmazás esetén előfordulhat, hogy a tünetek nem csökkennek megfelelő mértékben, illetve irritáció léphet fel.

 

A Reparon® Herbal végbélkúp használata előtt mosson kezet.

A készítmény ajánlott adagja: lehetőség szerint ülőfürdő után 1 darab Reparon® Herbal végbélkúpot kell a végbélbe helyezni, naponta 1-2 alkalommal.

  
Minden levél kúpfészkeket tartalmaz, melyeket perforáció választ el.


Használat előtt győződjön meg a csomagolás épségéről, az eszköz sértetlenségéről, sérült csomagolású kúpot ne használjon. Tépjen le egy kúpfészket a perforáció mentén (1. ábra). Óvatosan húzza le a takarófóliát a kúpfészek nyíllal jelzett felső szélénél kezdve (2. ábra), majd a kúpfészekből vegye ki az így szabaddá váló kúpot. A végbélkúp alkalmazása után mindig mosson kezet.

 

A készítmény szembe, szem környékére, szájba, szájnyálkahártyára ne kerüljön! Ha használata közben mégis az említett területekre jutott a kúp anyaga, törölje le vagy mossa le.

A végbélkúp hatására előfordulhat a fehérnemű elszíneződése, ezért tisztasági betét használata ajánlott.

 

Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ, de legfeljebb 4 hétig alkalmazható megszakítás nélkül. Forduljon orvoshoz, ha tünetei nem enyhülnek 1-2 héten belül.

 

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen, ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja, melynek tünetei égő érzés, viszketés, fájdalom, bőrpír. Amennyiben a készítmény alkalmazása során ilyen tüneteket észlel, szakítsa meg a kezelést és forduljon orvoshoz.

 

Ha a használati útmutatóban felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül bármi egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Figyelmeztetések

Gyermekektől elzárva tartandó! Szembe ne kerüljön! Ne nyelje le!

A Reparon® Herbal végbélkúp a hüvelyben nem alkalmazható!

Kapcsolódó termékek