ep
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékozatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
aaaaaa4

Optaridin szemhéj spray vörös irritált szemre 10ml

ElérhetőségKészleten
Egységár: 4500 Ft / ml Patikai ár: 4.500 Ft Webshop ár: 4.500 Ft Megtakarítás: 0 Ft
betegtájékoztató

A szem és szemhéj irritáció kezelésére hialuronsav, vitaminok, micellák és tea kivonat alkalmazásával.

JAVALLAT

Az Optaridin szemhéj spray egy micellákat, hialuronsavat, A-vitamint, E-vitamint, zöld és fekete tea kivonatot tartalmazó orvostechnikai eszköz, mely szemvörösséggel, égő érzéssel, szemviszketéssel és szemszárazsággal együtt járó szemhéj irritáció esetén ajánlott, de alkalmazható még szemhéjgyulladás és más, a szemhéj lipid rétegének károsodásával járó szembetegségek esetén is.

Különleges összetétele enyhülést okozva nyugtatja és védi a szemhéjat az oxidatív stressztől.

JELLEMZŐK

A szemfelületet egy olyan könnyfilm védi, melynek külső lipid rétege csökkenti a könny elpárolgását. Az Optaridin szemhéj spray funkcionális vagy szöveti változások esetén segít helyreállítani a szemhéjon lévő lipid komponenseket. Védőhatással rendelkezik, segíti a szemhéjak szövetének gyógyulását, helyreállítva a természetes nedvességtartalmat.

Az Optaridin szemhéj spray különleges összetételének köszönhetően segíti a szemhéjak optimális működésének fenntartását, növelve a szemhéj szöveteinek hidratáltságát és rugalmasságát. A hidrofil-lipofil egyensúly helyreállítása a szemhéjon a szél, a por, a napsugárzás, a klór, a smink, a kevés pihenés által kialakuló égő érzés, viszketés tüneteinek kezelésére szolgál.   Az Optaridin szemhéj spray csökkenti a fájdalmas szemhéj folyamatos dörzsöléséből eredő duzzanatot és ödémát.

A micellák vizes közegben gömb alakba rendeződő lipid karakterű molekulák. A micella kialakulása a lipid komponens (amfipatikus) kettős oldhatóságú jellegére adott válasz, mely azt jelenti, hogy mind  hidrofil régiót (poláris fejcsoportot (vízben oldódó), mind hidrofób régiót (hosszú hidrofób lánc, (zsírban oldódó) tartalmaz.

A micellák vizet tartalmaznak növelve ezzel a termék hidratáló hatását és segítve a szemhéj bőrének megtisztítását a rajta lévő olaj és egyéb anyagok eltávolításával anélkül, hogy le kellene mosni utána.

Az E-vitamin hatékony antioxidáns, mely megakadályozza az A-vitamin bomlását, valamint ellensúlyozza a testszövetekre toxikus szabadgyökök képződését.

A biotechnológiai szintézissel előállított nagy molekulatömegű hialuronsav olyan, nyákszerű oldatot képező anyag, mely jelentős sikosító tulajdonságokkal rendelkezik, hidratálja és stabilizálja a könnyréteget.

A micellák és az A és E vitaminok együttes alkalmazása segíti a védő és regeneráló hatást a szemhéj kivörösödése, megduzzadása és viszketése esetén.

Az Optaridin szemhéj spray zöld tea kivonatot is tartalmaz (Camelia Sinensis fekete tea kivonat), mely gazdag antioxidáns hatást kifejtő Epigallokatekinben [EKG] és Epigallokatekin-gallátban [EGCG], védve a szemhéj területét a környezet oxidáló anyagaival szemben, csökkentve az általuk okozott esetleges károkat, védve a szemhéj fiziológiai integritását.

 

ALKALMAZÁS

Rázza meg a flakont  és vegye le a védősapkát.

Amikor a permetet először használja, 3-4 (adagolásra) lenyomásra van szükség az adagoló feltöltéséhez. Fújja a készítményt szemből alkalmazva a csukott szemhéjakra 10-15 cm távolságból. 1-2 permetet alkalmazzon minden szemhéjon legalább napi 2-3 alkalommal, különösen éjszakára. Napi rendszerességgel folyamatosan használható. A porlasztó alkalmazása megakadályozza a termék külső szennyeződését. Használat után helyezze vissza a kupakot.

Ne használja a sprayt nem-vízálló sminkkel festett szemen!

Az Optaridin szemhéj spray  kontaktlencse viselése esetén is alkalmazható.

 

ELLENJAVALLAT

Ismert túlérzékenység a termék összetevőire vagy más, kémiai szempontból szorosan kapcsolódó anyagra.

 

FIGYELMEZTETÉSEK

NE ALKALMAZZA NYITOTT SZEMRE!

A szemmel való közvetlen érintkezés esetén a termék enyhe égő érzést okozhat, amely spontán megszűnik, ha vízzel többször és alaposan lemossa a szemet.

Ne használja az összetevőkre való túlérzékenység esetén! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Külső használatra szánt termék. (esetleg inkább ezt?: Csak külsőleg használja a terméket!) Ne használja a lejárati időn túl. Ne használja sérült csomagolás esetén

 

TÁROLÁS

Sugárzó hőtől távol, hűvös helyen tárolja.

Az első felnyitást követően mindig ügyeljen arra, hogy helyezze vissza a védősapkát.

A palackot az első felnyitás után legfeljebb 6 hónapig lehet használni.

 

ÖSSZETÉTEL

Glicerin, nátrium-klorid, poliszorbát 20, fenoxi-etanol, lecitin, propándiol, dinátrium-foszfát, nátrium-foszfát, nátrium-dehidroacetát, nátrium-hialuronát, alkohol, glycyrrhetinsav, retinil-palmitát, tokoferol, Camelia Sinensis levélkivonat, nátrium-benzoát , víz 10 ml-re.

 

CSOMAGOLÁS

10 ml-es palack (kb 100 dózis)

Kapcsolódó termékek